Evoli

Waar staat Evoli voor?

Evoli, achterstevoren ilove.

Alles bestaat uit trillingen, zo is onvoorwaardelijke liefde één van de hoogste frequenties en heeft het een enorme helingskracht.

Waar staat Evoli nog meer voor?

Evoli is het begin van de woorden ‘evolve’ en ‘evolution’, en eindigt met I, je Ik. Therapie gaat over jezelf; werken aan jezelf. Ontwikkelen, groeien en je innerlijke licht weer en meer laten stralen. 

Therapie is een gezamenlijke ontdekkingstocht. Een avontuur die je zelf gaat bewandelen, maar dat betekent niet dat je dat alleen hoeft te doen. Als het ware wandelt er een gids met je mee die erbij is, begeleidt en ondersteunt. 


Spannende paden, mooie ontdekkingen en krachtige overwinningen. Jezelf (her)ontdekken, groeien en steeds meer dichter bij jezelf komen. Een spannende maar moedige stap in de weg naar een gezonder en meer verbonden leven.

Waar staat het logo voor?

De lemniscaat – oftewel, de liggende acht en de staande acht – is een prachtige vorm, symbool die een helende kracht heeft. Het is de vorm van ademhaling, genezing en oneindigheid, van harmonie en verbinding.

De lemniscaat, liggend, verbindt en synchroniseert bijvoorbeeld links met rechts, onder met boven, rechter en linkerhersenhelft en man met vrouw.
De lemniscaat staand verbind en synchroniseert bijvoorbeeld kop met staart, hoofd met lichaam, boven met onder, hoofd met hart met handen, hemel met aarde, denken met voelen met willen.
Het verbindt tegenpolen en brengt ze in beweging en in flow. 

De lemniscaat in beweging, wanneer ritmisch herhaald, heeft een kalmerende en harmoniserende werking. Het stijgende en dalende ritme van de lemniscaat helpt het zenuwstelsel hetzelfde te doen. Bij stress, spanning en overweldigende emoties kan de lemniscaat dan ook helpend zijn.

De lemniscaat is terug te vinden in de structuur van de wervelkolom. De wervelkolom is het centrale energiekanaal (met de daaraan verbonden chakra’s) van het lichaam; de levensenergie stroomt hier doorheen. De lemniscaat heeft overeenkomsten met de energie die door het centrale kanaal en door de chakra’s stroomt of wervelt. 

Meer lezen over de lemniscaat vanuit antroposofisch oogpunt, klik hier.

De twee lemniscaten in het logo vormen samen een figuur. Het groeiende figuur, dat ben jij, dat zijn wij! Met daarbij het lijf, met haar besloten wijsheid, wat in therapie een centraal punt is.

Het plantje (wat ook een lijf is) staat voor de innerlijke kind-delen. De kleine Ikken helen met onze grote Ik. Omarmen en integreren als een (geheeld) deel van onszelf waarin de grote Ik weer de regie mag nemen en de kleine(re) Ikken mag koesteren.

Naast de kleine Ikken die het plantje in het logo symboliseert, verbeeld het ook de groeikracht en de verbinding met de natuur.

Licht, water en aarde om te groeien. Vanuit de basis groeien met de juiste voedingstoffen. Want zonder wortels geen plant, zonder licht, zonder aarde, zonder water geen voeding, geen groei. Zo 
staat het plantje groeiende uit de basis symbool voor processen in therapie; zaadjes worden gezaaid, voedingstoffen worden aangereikt en zo kan men groeien op eigen tempo, met eigen kracht in eigen tijd.

De natuur, iets waar wij een groot onderdeel van zijn en iets wat veel heling brengt vanuit veel verschillende invalshoeken, denk aan het in de natuur zijn, maar ook natuurlijke oliën en voeding.

Het ritme van de natuur kan ook ondersteuning bieden in het helingsproces. Als voorbeeld: alles in de natuur groeit, rijpt en laat los op zijn tijd. Zo is dat ook bij ons mensen; alles op zijn tijd en voordat we vruchten kunnen plukken moet het eerst groeien, rijpen, en dat heeft tijd en de juiste voeding nodig.
Zo zijn er nog tal van kwaliteiten die we kunnen gebruiken uit de natuur voor ons eigen leven, ons eigen groeiproces. 

Het plantje symboliseert eveneens het belang van aarden, gronden, in eigen wortels staan en je laten voeden door de energie van moeder aarde. Als ook je laten voeden door het licht, de kosmische energie.

Het hart staat voor het verbindende hart, het helende hart. Het hart waar alles stil valt en alles precies goed is zoals het is.

Het hart is de zetel van de ziel, de drager van het Ik. Daar kom je in verbinding met je eigen essentie, je diepste wezen. Het hart draagt de kwaliteiten in zich van vreugde zoals het onbevangen huppelende kind dat uitstraalt, en draagt de kwaliteit van liefde. Het hart oordeelt niet en wanneer we naar de stem van het hart luisteren, wordt er liefdevol gehandeld vanuit het hart, vanuit de ziel.

In ons spraakgebruik heeft het hart te maken met o.m. mededogen, liefde en warmte, maar ook met pijn:

Iemand kan een open hart hebben, met hart en ziel in het leven staan of het hart ergens aan ophalen.
Iemand kan iets op het hart hebben, kan hartzeer of een hart van steen hebben. Het hart kan pijn hebben, kan zich sluiten en een muurtje om zich heen hebben.

Hoe mooi is het dan, als iemand je hart even zacht en liefdevol aanraakt, er bij is en luistert naar dat wat er is, naar dat wat er op je hart ligt. Wat een prachtig cadeau om dan je eigen hart te mogen voelen, je hart te laten spreken. Haar te mogen helen met de aanraking en de energie van het hart zelf.

Het kan een pak van het hart zijn wanneer je hart kan luchten. Als je hart met liefdevolle oprechte aandacht wordt aangeraakt en er naar je hart geluisterd wordt, kun je de ramen van je hart weer gaan openen en jezelf ontvangen.

Het hart waar we naar terug keren, het hart waar we ver weg van zijn geweest. Thuiskomen, bij jezelf!


Het hart is het orgaan van de liefde, het lichtcentrum van de mens en de poort naar de ziel.

De kleur groen is de kleur van de natuur en draagt daarmee ook kwaliteiten van de natuur in zich. Groen brengt ontspanning en geeft een vredige rust. Het heeft de kwaliteit van het ontvangen van het licht en de aarde kracht van ontkiemen. Groen staat voor vruchtbaarheid, de lente en de jeugd. Hiermee gaat een groeiende kracht gepaard.

De kleur groen is samen met roze de kleur van het hartchakra. Net als het hart brengt ook de kleur groen balans en harmonie en zorgt het voor evenwicht. Groen is oordeelloos en is de drager van het bewustzijn.  

De twee achten in het logo vormen in de numerologie het getal 7 (8+8=16 1+6=7). Zeven wordt gezien als één van de heilige of magische getallen. Zeven is opgebouwd uit twee andere heilige getallen 4 en 3 en staat voor volmaaktheid, compleetheid/heelheid en voltooiing. Er wordt ook gesproken over het getal van geluk en spiritualiteit.

Het is opmerkelijk waar het getal zeven allemaal in voorkomt; we kennen de zeven dagen in de week en de zeven kleuren van de regenboog en zeven tonen in een toonladder met daarbij overeenkomstig de zeven basis chakra’s en de zeven basis kleuren en lagen van ons energieveld. De lotus, die gebruikt wordt als symbool voor de chakra’s, heeft zeven buitenste bloembladeren. De zeven staat voor violet en violet is het zevende chakra.  

Vanuit de oudheid zijn er zeven klassieke planeten en kent de schepping zeven dagen met het symbool van de zeven cirkels (het genesis- of scheppingspatroon, of te wel: seed of life en het begin van de flower of life). We kennen de zeven wijzen en de zeven wereldwonderen, de zeven poorten en zeven heuvelen. De zeven zeeën en zeven continenten.
In sprookjes komt de zeven ook veelvuldig voor, zoals in sneeuwwitje en de zeven dwergen, de wolf en de zeven geitjes, de zeven mijlslaarzen e.d. In de methodologie wordt de zeven geassocieerd met de Griekse godin Athena. De godin van de hemel, de wijsheid, oorlog en de vrede. Waarom zij met de zeven geassocieerd wordt, is mij tot nog toe onbekend.
Zo zijn er nog veel meer voorkomens en tal van voorbeelden van het getal zeven.

In de antroposofie wordt het getal zeven gekoppeld aan de verschillende levensfases die ieder bestaan uit zeven jaar waarna men weer een nieuwe levensfase ingaat van zeven jaar. De oorsprong hiervan ligt in de astrologie. Voor mij wordt de ontwikkeling van de mens vanuit antroposofisch oogpunt steeds belangrijker en krijgt het ingang in de therapie bij Praktijk Evoli.

Het getal zeven wordt geassocieerd met de kringloop en de Panta Rhei. De Panta Rhei is een bekende uitspraak van de Griekse presocratische schrijver en filosoof Heraclitus. De uitspraak Panta Rhei, die ‘alles stroomt’ betekend, vind ik een belangrijk en mooi element. De gedachte hierachter is dat alles in beweging is, alles veranderd; alles stroomt.
Daar waar het niet stroomt, blokkeert het, daar waar het niet beweegt staat het stil. Als energie kan stromen, dan is er sprake van gezondheid. Doet dit het niet, dan wordt men ziek, krijgt men klachten en raakt men uit evenwicht. Stroming gaat ook over verandering. Niets is vaststaand, alles veranderd voortdurend. Na iedere zeven jaar zijn zelfs onze cellen volledig hernieuwt. Voor therapie schetst dit een passend beeld over de eigen ontwikkeling en het ontwikkelingsperspectief.

Evoli

Waar staat Evoli voor?

Evoli, achterstevoren ilove.

Alles bestaat uit trillingen, zo is onvoorwaardelijke liefde één van de hoogste frequenties en heeft het een enorme helingskracht.

Evoli is het begin van de woorden ‘evolve’ en ‘evolution’, en eindigt met I, je Ik. Therapie gaat over jezelf; werken aan jezelf. Ontwikkelen, groeien en je innerlijke licht weer en meer laten stralen. 

Therapie is een gezamenlijke ontdekkingstocht. Een avontuur die je zelf gaat bewandelen, maar dat betekent niet dat je dat alleen hoeft te doen. Als het ware wandelt er een gids met je mee die erbij is, begeleidt en ondersteunt. 


Spannende paden, mooie ontdekkingen en krachtige overwinningen. Jezelf (her)ontdekken, groeien en steeds meer dichter bij jezelf komen. Een spannende maar moedige stap in de weg naar een gezonder en meer verbonden leven.

Waar staat het logo voor?

De lemniscaat – oftewel, de liggende acht en de staande acht – is een prachtige vorm, symbool die een helende kracht heeft. Het is de vorm van ademhaling, genezing en oneindigheid, van harmonie en verbinding.

De lemniscaat, liggend, verbindt en synchroniseert bijvoorbeeld links met rechts, onder met boven, rechter en linkerhersenhelft en man met vrouw.
De lemniscaat staand verbind en synchroniseert bijvoorbeeld kop met staart, hoofd met lichaam, boven met onder, hoofd met hart met handen, hemel met aarde, denken met voelen met willen.
Het verbindt tegenpolen en brengt ze in beweging en in flow. 

De lemniscaat in beweging, wanneer ritmisch herhaald, heeft een kalmerende en harmoniserende werking. Het stijgende en dalende ritme van de lemniscaat helpt het zenuwstelsel hetzelfde te doen. Bij stress, spanning en overweldigende emoties kan de lemniscaat dan ook helpend zijn.

De lemniscaat is terug te vinden in de structuur van de wervelkolom. De wervelkolom is het centrale energiekanaal (met de daaraan verbonden chakra’s) van het lichaam; de levensenergie stroomt hier doorheen. De lemniscaat heeft overeenkomsten met de energie die door het centrale kanaal en door de chakra’s stroomt of wervelt. 

Meer lezen over de lemniscaat vanuit antroposofisch oogpunt, klik hier.

De twee lemniscaten in het logo vormen samen een figuur. Het groeiende figuur, dat ben jij, dat zijn wij! Met daarbij het lijf, met haar besloten wijsheid, wat in therapie een centraal punt is.

Het plantje (wat ook een lijf is) staat voor de innerlijke kind-delen. De kleine Ikken helen met onze grote Ik. Omarmen en integreren als een (geheeld) deel van onszelf waarin de grote Ik weer de regie mag nemen en de kleine(re) Ikken mag koesteren.

Naast de kleine Ikken die het plantje in het logo symboliseert, verbeeld het ook de groeikracht en de verbinding met de natuur.

Licht, water en aarde om te groeien. Vanuit de basis groeien met de juiste voedingstoffen. Want zonder wortels geen plant, zonder licht, zonder aarde, zonder water geen voeding, geen groei. Zo 
staat het plantje groeiende uit de basis symbool voor processen in therapie; zaadjes worden gezaaid, voedingstoffen worden aangereikt en zo kan men groeien op eigen tempo, met eigen kracht in eigen tijd.

De natuur, iets waar wij een groot onderdeel van zijn en iets wat veel heling brengt vanuit veel verschillende invalshoeken, denk aan het in de natuur zijn, maar ook natuurlijke oliën en voeding.

Het ritme van de natuur kan ook ondersteuning bieden in het helingsproces. Als voorbeeld: alles in de natuur groeit, rijpt en laat los op zijn tijd. Zo is dat ook bij ons mensen; alles op zijn tijd en voordat we vruchten kunnen plukken moet het eerst groeien, rijpen, en dat heeft tijd en de juiste voeding nodig.
Zo zijn er nog tal van kwaliteiten die we kunnen gebruiken uit de natuur voor ons eigen leven, ons eigen groeiproces. 

Het plantje symboliseert eveneens het belang van aarden, gronden, in eigen wortels staan en je laten voeden door de energie van moeder aarde. Als ook je laten voeden door het licht, de kosmische energie.

Het hart staat voor het verbindende hart, het helende hart. Het hart waar alles stil valt en alles precies goed is zoals het is.

Het hart is de zetel van de ziel, de drager van het Ik. Daar kom je in verbinding met je eigen essentie, je diepste wezen. Het hart draagt de kwaliteiten in zich van vreugde zoals het onbevangen huppelende kind dat uitstraalt, en draagt de kwaliteit van liefde. Het hart oordeelt niet en wanneer we naar de stem van het hart luisteren, wordt er liefdevol gehandeld vanuit het hart, vanuit de ziel.

In ons spraakgebruik heeft het hart te maken met o.m. mededogen, liefde en warmte, maar ook met pijn:

Iemand kan een open hart hebben, met hart en ziel in het leven staan of het hart ergens aan ophalen.
Iemand kan iets op het hart hebben, kan hartzeer of een hart van steen hebben. Het hart kan pijn hebben, kan zich sluiten en een muurtje om zich heen hebben.

Hoe mooi is het dan, als iemand je hart even zacht en liefdevol aanraakt, er bij is en luistert naar dat wat er is, naar dat wat er op je hart ligt. Wat een prachtig cadeau om dan je eigen hart te mogen voelen, je hart te laten spreken. Haar te mogen helen met de aanraking en de energie van het hart zelf.

Het kan een pak van het hart zijn wanneer je hart kan luchten. Als je hart met liefdevolle oprechte aandacht wordt aangeraakt en er naar je hart geluisterd wordt, kun je de ramen van je hart weer gaan openen en jezelf ontvangen.

Het hart waar we naar terug keren, het hart waar we ver weg van zijn geweest. Thuiskomen, bij jezelf!


Het hart is het orgaan van de liefde, het lichtcentrum van de mens en de poort naar de ziel.

De kleur groen is de kleur van de natuur en draagt daarmee ook kwaliteiten van de natuur in zich. Groen brengt ontspanning en geeft een vredige rust. Het heeft de kwaliteit van het ontvangen van het licht en de aarde kracht van ontkiemen. Groen staat voor vruchtbaarheid, de lente en de jeugd. Hiermee gaat een groeiende kracht gepaard.

De kleur groen is samen met roze de kleur van het hartchakra. Net als het hart brengt ook de kleur groen balans en harmonie en zorgt het voor evenwicht. Groen is oordeelloos en is de drager van het bewustzijn.  

De twee achten in het logo vormen in de numerologie het getal 7 (8+8=16 1+6=7). Zeven wordt gezien als één van de heilige of magische getallen. Zeven is opgebouwd uit twee andere heilige getallen 4 en 3 en staat voor volmaaktheid, compleetheid/heelheid en voltooiing. Er wordt ook gesproken over het getal van geluk en spiritualiteit.

Het is opmerkelijk waar het getal zeven allemaal in voorkomt; we kennen de zeven dagen in de week en de zeven kleuren van de regenboog en zeven tonen in een toonladder met daarbij overeenkomstig de zeven basis chakra’s en de zeven basis kleuren en lagen van ons energieveld. De lotus, die gebruikt wordt als symbool voor de chakra’s, heeft zeven buitenste bloembladeren. De zeven staat voor violet en violet is het zevende chakra.  

Vanuit de oudheid zijn er zeven klassieke planeten en kent de schepping zeven dagen met het symbool van de zeven cirkels (het genesis- of scheppingspatroon, of te wel: seed of life en het begin van de flower of life). We kennen de zeven wijzen en de zeven wereldwonderen, de zeven poorten en zeven heuvelen. De zeven zeeën en zeven continenten.
In sprookjes komt de zeven ook veelvuldig voor, zoals in sneeuwwitje en de zeven dwergen, de wolf en de zeven geitjes, de zeven mijlslaarzen e.d. In de methodologie wordt de zeven geassocieerd met de Griekse godin Athena. De godin van de hemel, de wijsheid, oorlog en de vrede. Waarom zij met de zeven geassocieerd wordt, is mij tot nog toe onbekend.
Zo zijn er nog veel meer voorkomens en tal van voorbeelden van het getal zeven.

In de antroposofie wordt het getal zeven gekoppeld aan de verschillende levensfases die ieder bestaan uit zeven jaar waarna men weer een nieuwe levensfase ingaat van zeven jaar. De oorsprong hiervan ligt in de astrologie. Voor mij wordt de ontwikkeling van de mens vanuit antroposofisch oogpunt steeds belangrijker en krijgt het ingang in de therapie bij Praktijk Evoli.

Het getal zeven wordt geassocieerd met de kringloop en de Panta Rhei. De Panta Rhei is een bekende uitspraak van de Griekse presocratische schrijver en filosoof Heraclitus. De uitspraak Panta Rhei, die ‘alles stroomt’ betekend, vind ik een belangrijk en mooi element. De gedachte hierachter is dat alles in beweging is, alles veranderd; alles stroomt.
Daar waar het niet stroomt, blokkeert het, daar waar het niet beweegt staat het stil. Als energie kan stromen, dan is er sprake van gezondheid. Doet dit het niet, dan wordt men ziek, krijgt men klachten en raakt men uit evenwicht. Stroming gaat ook over verandering. Niets is vaststaand, alles veranderd voortdurend. Na iedere zeven jaar zijn zelfs onze cellen volledig hernieuwt. Voor therapie schetst dit een passend beeld over de eigen ontwikkeling en het ontwikkelingsperspectief.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?